Een professionele website laten maken?

Wil jij een professionele website laten maken? Maar ben je opzoek naar de voordeligste aanbieder en zo besparen op je kosten? Ontvang binnen 24 uur gratis de beste offerte van een aangesloten webdesignbureau in Nederland. Betaal niet te veel en ga voor de beste website offerte deal.

Wat zijn de kosten van een professionele website?

Je hebt al een kleinere website vanaf €500 deze website is gebaseerd op een template/thema. Dit is voor de meeste websites ruim voldoende. Maar het kan ook voorkomen dat jouw website een hogere kwaliteit en professionaliteit nodig heeft dan kom je op een gemiddelde kostprijs van €2500. De beginprijs van zo’n website ligt op €1500 maar voor een bedrag tussen de €3000 tot €5000 wordt je website helemaal op maat gemaakt.

Invloed op de totaal prijs voor jouw website zit in het gewenste ontwerp van de website, de complexiteit van de website en door wie je de website laat bouwen. Daarom kun je bij SiteOfferte.nl gratis en vrijblijvend de beste offerte ontvangen van een van de aangesloten webdesignbureaus. Graag vertellen we op deze pagina meer uit over de mogelijkheden en prijzen die komen kijken bij het bouwen van jouw website.

SiteOfferte.nl - Vraag gratis online de beste website offerte aan!

De website laten bouwen

De belangrijkste vraag die je jezelf moet stellen is: Wat is het doel van de website die ik wil laten maken? Het is dus belangrijk om in kaart te brengen wat je op je website wilt laten zien, zoals de functionaliteiten die je graag op je website wilt zien en wat de doelen daarvan zijn. Deze belangrijke factoren samen met de vormgeving een heel groot deel van de uiteindelijke prijs die je betaald voor jouw website. Bedenk dus eerst goed wat het doel is van jouw website voordat je via een offerte een passende en ondersteunende partij gaat zoeken.

 

Prijsfactoren van een website

Natuurlijk zijn er naast functionaliteiten en de vormgeving van de website nog allerlei factoren die de prijs van jouw website kunnen beïnvloeden. De offerte die je bij SiteOfferte aanvraagt wordt gebaseerd op onderstaande factoren.  Onderstaande factoren zijn alleen de kosten voor het bouwen & ontwikkelen van jouw website. Als de website eenmaal af is, heb je vaak nog extra maandelijkse kosten.

Thema of uniek webdesign

In de meeste gevallen worden de website gebaseerd op een (gratis) template ook wel thema genoemd. Dit kost weinig tot niets en zo kunnen de kosten voor een website laag gehouden worden. Soms levert dit alleen niet het gewenste resultaat op. Dit heeft vaak te maken dat functionaliteit die jouw website nodig heeft uniek gemaakt moet worden en daar gaan veel arbeidsuren in zitten.

Kosten besparen

Om hoge kosten te besparen kun je ook zelf een aantal onderdelen oppakken. Je kunt bijvoorbeeld alle technische aspecten door een expert laten doen en overige dingen kun je zelf uitvoeren zoals: teksten schrijven, beeldmateriaal zoeken of de inhoudsopgave van jouw website vormgeven.

Terugkerende kosten

Bij iedere website heb je terugkerende kosten. Denk hierbij aan het onderhoud van jouw website. Het maandelijks betalen voor de hosting, domeinregistratie, SSL certificaat.

Website ontwikkelingskosten

De functionaliteit en wensen die je hebt voor jouw website bepalen welke personen of bedrijven jouw website kan maken. Hieronder geven we je een klein overzicht van de kosten die bij elk soort website kunt verwachten.

WordPress Thema

Opzoek naar een gebruiksvriendelijke, simpele website met een professioneel design? Zelfstandige webbouwers of kleine webdesignbureaus kunnen zo’n gelukte maar simpele WordPress website voor je bouwen.

Voor zo’n website moet je rekenen tussen de €500 tot €1250

WordPress Thema+

Toch liever opzoek naar een gebruiksvriendelijke, moderne, uitgebreide website met een uniek/professioneel design? De websitebureaus die bij ons zijn aansloten kunnen deze voor je bouwen.

Voor zo’n website moet je rekenen tussen de €1250 tot €2500

Professionele website

Wil je liever een echte, professionele website die niet gebaseerd is op WordPress? Dan schakel je een groter team van specialisten in. Deze specialisten bouwen dan jouw website vanaf het begin op. Hier staat een veel hoger kostenplaatje tegenover.

Voor zo’n website moet je rekenen tussen de €2500 tot €10000

Complexiteit & functionaliteit bepaald de prijs

Hoe complexer jouw website moet worden en hoe meer functionaliteit deze nodig heeft, hoe meer ervaring het webdesignbureau nodig heeft. Het uurtarief van een websitebouwer is gebaseerd op zijn kennis, ervaring en eventuele overheadkosten.

  • Kosten van een freelancer websitebouwer: €35 tot €175 per uur
  • Kosten voor een klein webdesignbureau: €50 tot 175 per uur
  • Kosten voor een groot webdesignbureau: €75 tot 250 per uur

Vergeet de maandelijkse kosten niet

De kosten die wij hier hebben besproken zijn eenmalige kosten voor het ontwerpen, ontwikkelen en online zetten van jouw website. Als jouw website eenmaal af is, heb je ook nog kosten die iedere maand terug komen. Deze maandelijkse prijzen kunnen enorm verschillen en zijn afhankelijk van bijvoorbeeld je hostingpartij en of je een onderhoudspakket hebt afgesloten voor jouw website.

Een hostingpakket kun je namelijk al vanaf €1.00 per maand afsluiten, maar ook voor €20 in de maand. Het is wel raadzaam en zeer verstandig om een hostingpartij te kiezen die beschikt over snelle servers en betrouwbaar is. 

De onderhoudskosten van jouw website heeft te maken met hoe complex die is en over hoeveel functionaliteit hij beschikt. Meestal zitten de onderhoudskosten tussen de €20 en €100 per maand.

Offerte aanvragen

Omschrijf duidelijk je offerte opdracht zodat onze aangesloten webdesignbureaus je een pakkende offerte kunnen aanbieden voor een zeer scherpe prijs.

Hoe gaat het ontwikkel proces?

Bij het maken van een website komt meer tijd kijken dan de meeste mensen altijd denken. In het ontwikkelen van een website zitten namelijk veel uren in het uitwerken en ontwikkelen van een idee, voordat dit op jouw website geïmplanteerd kan worden. Hieronder lees je het standaard stappenplan hoe een website wordt ontwikkeld via een aangesloten webdesignbureau waarvan je een gratis & vrijblijvende offerte kunt aanvragen.

Offerte aanvragen

Als eerste moet je via deze website een gratis & vrijblijvende offerte aanvragen. Deze aanvraag sturen wij door naar een van onze geschikte aanbieders deze aanbieder neemt contact met je op via de telefoon of email.

Contact

Voordat de ontwikkelaar gaat beginnen aan jouw website heb je eerst goed contact met ze. Dit contact gaat via de telefoon of via de mail. Tijdens dit contact wordt er goed gekeken naar je wensen voor de website.

Prijs bepaling

Tijdens deze stap kun je samen met de ontwikkelaar van jouw website onderhandelen over de complexiteit, functionaliteit en de uiteindelijke prijs.

Preview

Dan gaat gaat de ontwikkelaar van start met het ontwikkelen van jouw website. Dit is in het begin een ruwe versie (preview) zodat je in grote lijnen de basis van de website kunt ziet. Nu kun je nog eventuele aanpassingen doorgeven en worden deze aangepast.

Ontwikkelen

Als de preview is goedgekeurd gaat de ontwikkelaar verder aan de slag. Binnen een paar dagen bouwt het webdesignbureau jouw website stap voor stap op.

Feedback geven

Als de ontwikkelaar een versie af heeft kun jij deze als opdrachtgever bekijken en feedback geven. Vervolgens gaat het webdesignbureau weer aan de slag met de geleverde feedback, tot dat alle aanpassingen zijn doorgevoerd.

Responsive website

Als de website helemaal klaar is wordt deze geoptimaliseerd om gebruikt te worden op computer, laptop, tablet en smartphones.

Website vullen

Een website heeft vulling nodig anders is het geen website. In deze stap wordt de inhoud die is aangeleverd op jouw website geplaats. Denk hierbij aan de teksten, menu’s, social media & contactformulieren.

De oplevering

Het webdesignbureau neemt contact met je op voor de oplevering maar vraagt van te voren altijd nog of je jouw website wilt testen op eventuele fouten of missende onderdelen. 

Opleveren & onderhoud

Gefeliciteerd, jouw website is helemaal af & en is live! Als je een onderhoudspakket af hebt gesloten dan kun je het webdesignbureau benaderen bij eventuele problemen die ontstaan bij jouw website.

Overige kosten?

Met de eenmalige ontwikkel kosten voor het maken van de website en de maandelijkse kosten voor bijvoorbeeld hosting, domeinregistratie en het onderhoudspakket ben je al een heel eind. Toch kunnen er nog meer kosten bijkomen. Denk bijvoorbeeld eens aan de volgende kosten:

  • Promotie van jouw website, in de vorm van advertenties, social media marketing om zo meer bekendheid en bezoekers te krijgen.
  • Unieke teksten: Zorg voor sterke unieke teksten en inhoud op je website. Via deze manier realiseer je meer conversie.
  • SEO (Zoekmachine Optimalisatie) zorg dat je hoger in de zoekmachines verschijnt en daardoor dus meer bezoekers ontvangt.

Deze extra stappen zijn natuurlijk niet verplicht of noodzakelijk, maar zonder deze 3 stappen wordt je website niet snel bekend en zonder bezoekers heb je helaas niets aan jouw website. Denk dus na om wel kosten te maken voor marketing en promotie.

De vraag 'Wat kost een website?'

Zoals je kunt lezen lopen de kosten van het ontwikkelen van een website ontzettend uiteen. Daarom is een antwoord op de vraag ‘Wat kost een website?’ eigenlijk niet makkelijk te beantwoorden.

Het kostenplaatje van iedere website is echt afhankelijk van verschillende factoren zoals functionaliteit, complexiteit, vormgeving & marketing. Dit kun je natuurlijk zo groot en klein aanpakken als je wilt.